نظم قسم علوم الفيزياء في كلية التربية للعلوم الصرفة (ابن الهيثم) بالتعاون مع وحدة التعليم المستمر دورة تدريبية بعنوان (مهارات كتابة السيرة الذاتية الاحترافية) حاضر فيها تدريسيوا القسم (ا.د. علية عبد المحسن شهاب , م.د. ضحى مولود عبد اللطيف , م.م. هبة ممتاز علي) على قاعة مختبر الحاسوب في القسم.

هدفت الدورة الى اهمية كتابة السيرة الذاتية للاكادميين و المهنيين حيث تناولت الدورة معايير كتابة السيرة الذاتية.

حيث تضمنت السيرة الذاتية مساعدة الباحثين عن وظائف على الحصول على وظيفة تناسب مؤهلاتهم وخبراتهم.

كما تضمنت تعلم فنون ومهارات كتابة السيرة الذاتية المميزة وكيفية اجتياز المقابلة الشخصية.

اضافة الى التعرف على اتجاهات السوق حالياً ومستقبلاً والنظر في نوعية الوظائف المتاحة في السوق.

وتناولت الدورة انواع السيرة الذاتية السيرة الذاتية الورقية و السيرة الذاتية الالكترونية و من التوصيات التي اكدت عليها الدورة كيفية كتابة خطاب التقديم و كيفية اجتياز اختبار المقابلات الشخصية.

Professional CV Writing Skills

The department of Physics in college of education for pure science (Ibn Al- Haitham) cooperation with the unit of continuous education arranged a training course entitled (Professional CV Writing Skills)read by  prof.Dr.Alia Abdulmouhsen shihab,the instructor Dhuha Mawlood Abdullatif and Hiba Momtaz Ali at the computer laboratory in the department.

The course aims to   write the CV of academics and professional where the standards of CV writing were discussed. The CV included helping job seekers to find a job that matched their qualifications and experience

It also included learning the arts and skills of writing the curriculum vitae and how to pass the personal interview.

In addition to identifying current and future market trends and considering the quality of jobs available in the market

The course dealt with biography, paper, electronic biography and recommendations